torsdag, oktober 19, 2006

Jannes nøddekage med hindbærskum

Det er på tide med en opskrift, mens vi arbejder på sagen vedrørende det store problemkompleks: Vaffelbagningens ædle kunst og den ultimative vaffelopskrift.
Jeg har fået lov til at offentliggøre Jannes opskrift på en helt fantastisk velsmagende kage, som hun bagte til Blanketudvalget. Der foreligger desværre ikke noget foto, men alene opskriften kan hurtigt danne billeder...



Nøddekage med hindbærskum
(4-6 personer)
Bagetid: ca. ½ time ved 175 grader

Nøddebunde (2 stk)
4 æggehvider
150 g sukker

100 g grofthakket mørk chokolade
100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt sukker, hakkede nøddekerner og den hakkede chokolade i æggehviderne.
Beklæd 2 lagkageforme (ca. 22 cm) med smurt bagepapir.
Fordel blandingen i de 2 forme og bag bundene midt i ovnen.
Lad dem køle af.

Hindbærskum
3 dl piskefløde
150 g frosne hindbær
IKKE sukker!

Pisk fløden til skum.
De optøede hindbær moses og blandes i flødeskummet.

Servering
Hindbærskummet fordeles mellem bundene.


:-) Wanda

1 kommentar:

Unknown sagde ...

hvor lang tid i ovnen??????