fredag, maj 25, 2007

Rabarberkage med rå rabarber

Ingers rabarberkage:

bunden:
175 g smør
100 g sukker (2½ dl sukker)
2 spsk vanillesukker
3 æggeblommer
250 g mel
2 tsk bagepulver
5-6 spsk mælk

175 g smør røres med 100 g sukker sammen med 2 spsk vanille. 3 æggeblommer røres i. Mel bagepulver samt mælk røres i.

Massen fordeles ud i en lille bradepande med bagepapir.



ovenpå bunden:

3 hvider
200 g sukker
½ kg rabarber
100 g nødder (el. mandler)

3 hvider piskes stive - sukkeret hældes i lidt ad gangen. Derpå vendes rabarberen og de hakkede nødder i.



Massen fordeles ud over den rå dej i bradepanden.


Bages i 35-40 min ved 190-200 grader (kan blive mørk)

Kagen serveres hel med flødeskum eller creme fraiche 18%.

Ingen kommentarer: