![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhprqzQMOHF0Tzz-jAEdDiqEePUp4QB1clhsZtF6gynzEH8LpXo8W1beAjGM2NRoW5AbWx_AIKyAcXVhLWoFBHCQsjZ-Mr8N1KkfJcmlyBtw3_ACUARzj_Q9hHpu1TfK9e7ppdwaQ/s400/IMG_0757.jpg)
Dagen før sin 50 års fødselsdag kom Leif forbi for at lade sig fejre i Fredagskagens midte. Kollegerne sang og Leif pakkede de velsmagende gaver op.
Bemærk her især LP-kagen (fra Inger)!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_mPXOPJKKN5J8ESG1ympjXg-Q1omQO3r5c5HwrGftuDcMbaaNiU7NvvvVGZPcPuwp0QHO3jOY_BIujqn0P46oyc5ZZTihoNLVmId10MYNWXI1yguv93g1AR9285MkKigBqcoY3w/s400/IMG_0755.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6FXi6Y7bqBExVD3Zj11dg3TC_nfcD8K2Lj55wX7TwCxJ5w54gwZlj_laqrw2aEgSua64I47gErhYsL0_tKq4XayYWlQkHDVRgonZofMxekwQ9XwMa2YJnRAVHaZDwQA6oFa3Kpg/s400/IMG_0753.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmN9Pw_V-Y4FUxoPLbgCkZnNk7WkgThp3kIBf59SGCQ7e2e91vIpIPnISyvjch1XGaij4EkAi96iO9x-IbtcV5xmqlC63gWhyphenhyphencYkfOPSK0NszlAEXoZExVnLN0QBW1Sn1p5FoEMQ/s400/IMG_0739.jpg)
LP-kagen fik vi ikke lov at smage, men det gjorde (næsten) ikke noget, for Leif havde bagt en rigtig lækkebisken til os:
Marcipantærter med fed chokoladeglasur!
Vi siger tak, og endnu en gang et stort T I L L Y K K E og et højt H U R R A til Leif!
...
Marcipantærte med chokoladeglasur
Til 8 personer:
300 g groftrevet marcipan
1 spsk fintrevet skal af usprøjtet appelsin
2 spsk appelsinsaft
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (= 2 stk)
2 bægre pasteuriserede æggehvider (= 3 stk)
1 spsk mel
smør og bagepapir til formen (= 22 cm)
Glasur:
100 g mørk chokolade 70%
50 hvid chokolade
Bland marcipan ned appelsinskal og -saft og rør mel i.
Pisk æggeblommer i.
Pisk æggehviderne stive, rør først halvdelen i marcipandejen - dernæst resten.
Smør tærteformen, læg tilklippet bagepapir på bunden, og fordel marcipandejen i formen.
Bag i en 170 grader varm ovn i ca. 25 minutter, og afkøl på en rist.
Til glasuren smeltes de to slags chokolade i hver sin skål.
Hæld lidt ad gangen over tærten, og fordel chokoladen med en paletkniv, så den bliver marmoreret.
/wlm
Ingen kommentarer:
Send en kommentar