lørdag, maj 16, 2009

Gittes afskedsfødselsdagsostekage


Mandag d. 18. maj fylder Gitte 60 år og fra Fredagskage skal lyde et STORT tillykke!


Mens Gitte fester og nyder sit otium, kan vi benytte lejligheden til at tænke tilbage på den lækre ostekage hun serverede for os:


Nadjas censurede ostekage
(12 personer)

Bund
250g hvedemel
100g rørsukker
200g smør
1 æggeblomme
1 spsk vand

Fyld
800g græsk yoghurt 10%
4 æggeblommer
1 spsk stødt kanel
125g rørsukker
50g rosiner
150g smuttede ristede, grofthakkede mandler
kornene af 1 vanillestang

Pynt
50g smuttede mandler
rørsukker


Bund:
Bland mel og sukker. Hak smørret i. Tilsæt æggeblomme og vand, og saml dejen hurtigt (dvs den skal ikke æltes grundigt). Tag ½-delen af dejen fra, og beklæd bund og side af en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Stil på køl i mindst 1 time.

Fyld:
Rør yoghurten med æggeblommer, kanel, sukker, rosiner, mandler og kornene af vinillestangen (flæk stangen på langs og skrab kornene ud). Hæld fyldet i formen med dejen. Lav gitter af resten af dejen: Del den i 8 stykker, tril dem til pølser, tryk dem flade, og fordel dem over kagen som et gitter eller fletværk. Tryk dejkanten, som er oven over fyldet, ned om kagen. Stik de sidste mandler ned mellem dejgitteret. drys med rørsukker.

Bag kagen næstnederst i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter til den er gylden (stik i kagen med en kødnål eller strikkepind for at se om den er færdig). Dæk evt. kagen til med bagepapir undervejs, så den ikke brænder på.


/wlm

Ingen kommentarer: