lørdag, januar 13, 2007

Nytårs-chokoladekage m. hindbærpuré og vanilleis


Inger og Sofia har bedt om opskriften på denne konfektagtige chokoladekage, som jeg medbragte til nytårsfesten. Den var en stor succes (men det var også inden folk begyndte at brække sig i brusekabinen, smadre glas og kaste brændende cigaretter efter den uskyldige Martin :o) Nå, men her kommer opskriften:

Chokoladekage m. hindbærpure og vanilleis
(6 pers.)
200 gr. sukker
2 æg
100 gr. smør
100 gr. mørk chokolade
1 dl. mel
Tilbehør: ca. 400 gr. hindbær, lidt sukker, ½ L vanilleis

Pisk æg og sukker skummende. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad med smørret. Rør æggemassen sammen med den smeltede chokolade. Tilsæt melet, rør dejen, hæld den i en velsmurt springform. Bages ca. 20 min ved 200 gr. Tag den ud og lad den blive kold. Den bliver ikke fast indeni men blød som konfekt. (den skal være meget flad)..
Skyl hindbærrene og blend den med lidt sukker. Læg is ved kagen, som anrettes i lagkagesnitter.

Velbekomme
Hilsen Lise

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Er det smør uden salt eller er det lige meget.