La Varenne
Her kommer opskriften på kagen jeg bagte til min fødselsdag
Laves mindst 3 dage før – gerne 10-12 dage før !!!(Gemmes godt af vejen for lækkersultne drenge)
250 g sød mørk chokolade smeltes i 1 ¼ dl meget stærk kaffe.
250 g usaltet smør og 200 g sukker tilsættes lidt efter lidt.
Varmes godt op, men må ikke koge!
Flyt fra varmen og pisk 4 æg i. Si dejen i en smurt tærteform.
Bages 30-40 min ved 175 grader.
Serveres f. eks. med friske jordbær og creme chantilly:
2½ dl piskefløde, ½ stang vanille og 2-3 spsk. flormelis piskes sammen.
Eva
8 kommentarer:
Skal der ikke mel i ?? :)
Nej, og den er helt fantastisk. Det er ærligt den bedste chokoladekage jeg har smagt.
Den er vildt god og der er til mange i den portion…
Jeg har erstattet kaffen med en belgisk øl, en brune. Mums!
Jeg serverer den til vanillieis og hindbærsorbet. Så undlader jeg pynten.
Og ja, der er virkelig til mange. Jeg anbefaler at værten skærer kagen for, for ellers ender alt for meget af den i skraldespanden, for den mætter.
I min opskrift står der at den skal laves 5 dage før og gerne to uger før.
Jeg bruger også en god belgisk brune, i stedet for kaffe. Jeg har dog erfaret at jeg så ikke skal bruge en chokolade på 75% og derover. Selv om en traditionel belgisk brune ikke er ret humlet, så giver den lidt mere bitterhed end kaffen.
Jeg laver altid kagen mindst 10 dage før den skal serveres.
Den er perfekt til en desserttallerken med lidt forskelligt godt. Og så skal man kun bage en halv portion.
Jeg har bagt den igen. Denne gang med en halv tonka bønne i. Uhm!
Eventuelle resten giver verdens bedste romkugler... Intet mindre!
Hvor mange er denne portion til Ca???
Send en kommentar