fredag, oktober 27, 2006

Britt's æblekage


Nem æblekage
I dag fredag stod den på Britt's æblekage, bagt af Inger i vores eget køkken. En fantastisk oplevelse af gode æbler, lidt nødder og tilpas mængde af kanel - kagen blev serveret (på flotte fade) med god garniture (man kunne vælge mellem creme fraiche og vanielle is)
Opskriften er som følger:
Bund: 2 store æg eller 3 små æg - 150 g sukker dette piskes hvidt
75 g hvedemel vendes heri
dejen hælde i en 24 cm tærte form eller springform
3 store syrlige æbler - skældes og skæres i både og lægges i taglagt
drysses med kanel
lidt sukker
en håndfuld grovhakkede hasselnødder
tilsidst lægges en 9-10 smørklatter
stilles i en 200 grader varm ovn nederst i ovnen og bages i en god ½ time.
og serveres lunt med creme fraiche, piskefløde eller vanille is
Britt og Leif

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Uhmm - denne kage bliver altid god og er virkelig nem at bage. Også for os, som ikke er så erfarne ud i kagebagningens kunst.