Lidt forsinket kommer her Ingers nøddelagkage - egentlig fin vi den den 26 august - ooh hvilken kage!
Form:
24 cm : 5 æg, 265 g sukker, 215 g nødder, 2 tsk bagepulver, 80 g mel
27,5 cm: 6 æg, 320 g sukker, 255 g nødder, 2½ tsk bagepulver, 100 g mel
22 cm: 4 æg, 210 g sukker, 170 g nødder, 1½ tsk bagepulver, 65 g mel
15 cm: 2 æg, 105 g sukker, 85 g nødder, ¾ tsk bagepulver, 32 g mel
32 cm: 9æg, 430 g sukker, 380 g nødder, 3½ tsk bagepulver, 145 gmel
Form:
24 cm : 5 æg, 265 g sukker, 215 g nødder, 2 tsk bagepulver, 80 g mel
27,5 cm: 6 æg, 320 g sukker, 255 g nødder, 2½ tsk bagepulver, 100 g mel
22 cm: 4 æg, 210 g sukker, 170 g nødder, 1½ tsk bagepulver, 65 g mel
15 cm: 2 æg, 105 g sukker, 85 g nødder, ¾ tsk bagepulver, 32 g mel
32 cm: 9æg, 430 g sukker, 380 g nødder, 3½ tsk bagepulver, 145 gmel
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT6y69exjX5RjzRTLwreWcf9ryMpO6D-QmuH1B20nSz2joulQ9WbptAirrrIdOOdsy84b_xHe-h3Jr55AwrIZb4SIZx3Nfz8YTQ0c7uE0YmdtjJPgaSsdtcsYFC7isKRtHKhyphenhyphen19g/s200/IMG_1449.jpg)
Kage med 4 æg giver ca. 10 stk kage.
Æg og sukker piskes hvidt og skummende, sukkeret skal være helt smeltet.
Nødderne males på en nøddekværn og blandes med mel og bagepulver. Denne blanding vendes i æggesnapsen. Hældes i godt smurt form, bagepapir i bunden af formen.
Kagen bages 35-40 min ved 200 gr. midt i ovnen. Når man stikker med en tændstik, må der ikke hænge kage ved.
Hold øje med kagen – skal evt. dækkes med folie den sidste del af bagetiden – kan blive mørk
Jeg har erfaring med, at Amo-mel egner sig bedst til denne kage. Det økologiske mel har ikke helt samme bageevne og kagen kan falde lidt ned på midten, men smager selvfølgelig lige godt.
Kagen kan deles og lægges sammen f.eks. med chokoladecreme:
Varm ¼ l piskefløde og 100 g mørk chokolade op til kogepunktet. Afkøles helt og piskes let op inden kagen lægges sammen evt også med hindbær – let mosede.
Man kan også lægge kagen sammen med flødeskum og frugt.
Kagen kan trækkes over med smeltet chokolade.
Til 22-24 cm kage plejer jeg at bruge 1 stor spiseskefuld smør og 100 g chokolade der smeltes. (Er lettere at skære, når der er lidt smør i chokoladen)
Vi har brugt denne opskrift adskillige gange til bryllupskage – derfor de forskellige størrelse forme. Trækkes i givet fald over med marcipan og pyntes.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrD6AimKh4QQ1XaBEUGSglD6syAIl00lQ6DK9HqAVX1Ko1_mz7YiOcjhVBOnJWsocVwpHcsZiu9pRjYe3NalMRe9nOZxPW9d-yPedWVX2nHQhWB0o62CeFe8ElRIXpT4cPcIAnEw/s200/IMG_1450.jpg)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar