onsdag, december 15, 2010

Fransk citrontærte

1 syrlig tærte med sprød, knasende bund. Og smuk med sine syltede citronskiver og glinsende top.

Mørdej med rom og citron
100 g mandler
50 g rørsukker (eller alm. Sukker)
150 g hvedemel
Reven skal af en citron
80 g smør
1 spsk mørk rom

Smør til formen

Citronfyld
2 æg
1 dl sukker
Reven skal og saft af 1 citron

Syltede citronskiver
2 dl vand
1½ dl. Sukker
1 citron

Mørdej: Hak mandlerne fint (fx i en blender). Bland mandler med sukker, mel og citronskal og hak smørret i med en kniv. Ælt ingredienserne sammen og saml dejen med rom. Tryk dejen jævnt ud i en smurt tærteform, helst med løs bund. Prik bunden med en gaffel og bag den i den nederste del af ovnen ved ca. 175 grader i 12-15 minutter.

Fyld: Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Riv og pres citronen og rør det i æggemassen. Hæld blandingen i tærtebunden og bag kagen videre i ca. 20 minutter, til æggemassen er jævnt gylden. Lad kagen blive kold.

Syltede citronskiver: Bring sukker og vand i kog. Skær citronen i ½ cm tynde skiver og lad dem simre 5-10 minutter i sukkerlagen, til de er bløde og klare. Tag dem forsigtigt op og kog lagen lidt ind til en sirup. Læg citronskiverne på den afkølede tærte og hæld sukkerlagen over kagen for en flot, glinsende overflade.

Kagen spise som den er!

Ingen kommentarer: