torsdag, november 09, 2006

Mormorkage i to dage

Hvor heldig kan man være? Efter æblekageorgiet i tirsdags fortsatte excesserne onsdag og torsdag.
Inger er blevet mormor for anden gang - TILLYKKE! - og serverede i den anledning store, saftige - helt igennem hjemmelavede - og særdeles velsmagende sommerlagkager!

Sommerlagkage (Camilla Plum + Inger)

Konditorcreme
1/2 l sødmælk
6 æggeblommer
40 g maizena
60 g sukker
1 vaniljestang eller-sukker
3-4 dl piskefløde til skum

Rør maizenaen ud i lidt af mælken, og pisk det sammen med sukker, resten af mælken og æggeblommerne i en tykbundet gryde som ikke må være af aluminium, så bliver cremen grøn. Flæk vaniljen og skrab kornene ned i gryden, stangen skal også med. Bring det i kog under stadig piskning, pisk hele tiden, mens det koger igennem i 5 min. Køl af.
Pisk en gang imellem, mens det køler, så der ikke kommer skind på. Når cremen er helt kold, piskes fløden til let skum og vendes i. Så er den klar til lagkagen.

Bunde til 2 lagkager
9 æg - middelstore
375 g sukker
1/2 vaniljestang eller -sukker
revet skal af1/2citron
50 g meget fintmalede mandler
75 g smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Smør to springforme med smør. Fór dem med bagepapir, som klemmes fast med bunden. Smør papiret også.
Sæt ovnen på 175 grader.
Pisk æggene til hvidt skum med sukkeret og vaniljekornene. Sukkeret skal være fuldstændigt opløst - det kan ikke nytte noget at stoppe halvvejs, så bliver bundene flade.
Riv citronskallen og bland den og mandlerne i.
Smelt smørret. Vend smørret i æggene, og til sidst sigtes mel og bagepulver ud over dejen, Vend den så forsigtigt som muligt, men der må ikke være mel-lommer tilbage.
Fordel dejen i formene og bag, til bundene er lysebrune og springende at føle på.
Bages ca. 30 min.
Bundene deles i 3 med en lang skarp kniv, når kagen er helt kold og lægges sammen med cremen og råsyltede bær.

Råsyltede bær
500 g bær
150 g sukker
1 -2 dl. hyldeblomstsaft
flormelis

Drys bærrene med sukkeret, rør rundt og mos bærrene let og lad det trække, til sukkeret er smeltet.
Dryp alle tre bunde med hyldeblomstsaft og fordel bær og saft over de to nederste bunde.
Dæk med creme eller flødeskum, læg kagen sammen og giv den et kærligt, men fast tryk.
Lad den trække mindst et par timer.
Kagen kan dekoreres med glasur, flormelis eller - som Inger gjorde - chokoladeovertræk.


:-) Wanda

Ingen kommentarer: