fredag, oktober 27, 2006

Irish Whiskey kage

Tabitha's Irish Whiskey afskedskage - som vi fik fredag d. 20. oktober. Den smagte jo fantastisk - men efter to stykker havde jeg fået lidt for meget! Der var rigeligt af kager, men desværre kunne den ikke holde weekenden over.

Opskrift til 5-6 personer:

Ingredienser :
Bund: 12 digestive kiks125 g.

Smørfyld: 2 past. æggeblomer og
2 hvider
3/4 dl farin
4 blade husblas
3/4 dl meget stærk pulverkaffe
3/4 dl whisky
1½ dl piskeflødepynt kaffebønner (moccabønner) chokolade og flødeskum.

Fremgangsmåde :
Knus kiks og bland dem med smeltet smør. Tryk blandingen ud i en (ca 23 cm) tærte-eller springform. Bag i ovn ved 170 g. i 5-6 min. Køles af i formen.

Fyld: pisk æggeblommer og farin godt til en æggesnapssmelt udblødt husblas i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og wiskyen -- i husblasblandingen -- pisk blandingen i ægge-farinsnapsen. Tilsæt pisket fløde og vend til sidst de stift piskede æggehvider i. Hæld blandingen oven på bunden i formen -- og lad det stivne i køleskab et par timer. Pynt med lidt kaffebønner -- høvlet chokolade og flødeskum.
Britt og Leif

Ingen kommentarer: