![](http://photos1.blogger.com/blogger/3425/3908/320/irsk_kaffe--taerte.jpg)
Opskrift til 5-6 personer:
Ingredienser :
Bund: 12 digestive kiks125 g.
Smørfyld: 2 past. æggeblomer og
2 hvider
3/4 dl farin
4 blade husblas
3/4 dl meget stærk pulverkaffe
3/4 dl whisky
1½ dl piskeflødepynt kaffebønner (moccabønner) chokolade og flødeskum.
Fremgangsmåde :
Knus kiks og bland dem med smeltet smør. Tryk blandingen ud i en (ca 23 cm) tærte-eller springform. Bag i ovn ved 170 g. i 5-6 min. Køles af i formen.
Fyld: pisk æggeblommer og farin godt til en æggesnapssmelt udblødt husblas i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og wiskyen -- i husblasblandingen -- pisk blandingen i ægge-farinsnapsen. Tilsæt pisket fløde og vend til sidst de stift piskede æggehvider i. Hæld blandingen oven på bunden i formen -- og lad det stivne i køleskab et par timer. Pynt med lidt kaffebønner -- høvlet chokolade og flødeskum.
Britt og Leif
Ingen kommentarer:
Send en kommentar