![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7Qx6Xmhi2Sp0iokTKxTS4632rgzkigF_e00Kz2mSPeIBliGCo9rW_4gJr_00tDyr04aIREpb2EXolX5LadyEqbjVyHoMqDPD3HfGaru51QtFHQ2ZZCr3Bs12X6Uh5u6NARkLNjw/s320/Jubil%C3%A6um_18.jpg)
- som serveret til min jubilæumsreception
6-8 personer
Mørdej
180 g (3 dl) hvedemel
75 g blødt smør
1 spsk (15 g) melis
1 æggeblomme ¼ dl vand
---
Bland mel, sukker og æggeblommer sammen og ælt det med det bløde smør.
Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab før brug.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Bages ved 200 grader 15-20 minutter.
Citroncreme
Saft og fintrevet skal fra 2 store økologiske citroner (eller 3 små)
6 æggeblommer
200 g melis
25-30 g smør
1 dl vand
1 spsk (12-14 g) Maizena
---
Æggeblommerne piskes med sukkeret.
Citronsaft og revet citronskal røres i.
Smørret smeltes og tilsættes.
Vand og Maizena piskes og røres i.
Marengs
1 tsk citronsaft
7 æggehvider
400 g flormelis
---
Pisk æggehviderne helt stive
Tilsæt citronsaft og flormelis og pisk til marengsmassen er sej.
½-delen røres i citroncremen.
En sprøjtepose fyldes med den anden ½-del.
Hæld citroncremen i den afkølede tærtebund, og sprøjt marengsmassen på som låg.
Bages ved 140 grader i 45-50 minutter til marengsen er gylden og sprød.
---
Snart følger opskrifterne på:
- Lones chokolade/bananmuffins
- Ingers Sarah Bernhardkager
- Ingers nøddetoppe
/Wanda
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihGPliq93gJmB74r_zTATpAojEfwXLxGK6Kjkk3sh0jndLTGQBHUPyeYu4T777Ieb9TdrizuseYU9n-aiqkbhlkWDpni47CQQMW5mmdacnCXF5_i6iA_dk9z0w9RhNddWiCb0FDQ/s200/Jubil%C3%A6um_15.jpg)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar