Min farbror dyrker slægtsforskning, og fra ham har vi fået denne opskrift, vildt at der findes kager med ens familienavn!!
425 gr. smør
270 gr. melis
150 gr. farin
2 store æg
½ kg mel
5 gr. bagepulver
5 gr. fint salt
100 gr grofthakkede mandler
150 gr. hakket chikolade
15 gr. vanillesukker
1. Bland alle ingredienserne
2. Ælt godt og tril dejen ud i pølser, der hviler i køleskabet i en time.
3. Skær pølserne i tynde skiver og bag småkagerne i 8 minutter ved 200 gr.
Rønholternes historie:
Oldefar, bagermester C.C.C. Hansen, Høng var den yngste at 14 børn, der alle var født i Rønholtshuset, Rønholt v. Øster Egede.
Hans ældste bror, Peter Hansen, startede Karise bageri i 1885 og var bagermester her til 1917, hvor sønnen Ove Hansen overtog det (1917-1938).
Hans enke Ellen Hansen drev bageriet til 1955, hvorefter sønnen Ib Rønholt Hansen var bagermester fra 1955-1973. Ibs søn Ove Rønholt Hansen blev bagersvend, men måtte stoppe bagerkarrieren pga. melallergi. Familien afhændede bageriet i 1973.
Opskriften på Rønholtere stammer fra den første Karisebager, Peter Hansen, og man kan stadig (en gang imellem) købe Rønholtere i Karise bageri.
Lise
1 kommentar:
Juhu, der er liv på bloggen igen! Og så med sådanne nyheder, at du er ud af bagermesterfamilie - finere kan det ikke blive i Fredagskage-sammenhæng, og i det hele taget!
Småkagerne bliver vi simpelhen nødt til at smage - og fotografere.
Jeg glæder mig allerede!
:-) Wanda
Send en kommentar