mandag, november 30, 2009

Leifs citronkage


Cranks citronkage

Den ser ikke ud af meget, men smager så meget desto bedre.

Du skal bruge:
100 g smør
3 dl rørsukker
1 citron
1 æg
1.6 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver

Formen pensles og drysses med rasp. Riv citronskalen, og pres saften ud. Smør en kageform og drys den med rasp. Ifølge Cranks kogebog skal den være firkantet med et sidemål på 18 cm. Jeg anventes en rund form med en diameter på 24 cm, og det er udmærket.
Tag 3 spsk sukker fra. Varm smør og resten af sukkeret op, i en gryde over svag varme, til smørret er smeltet. Tag gryden fra varmen og rør den revne citronskal i. Pisk ægget i en skål og pisk derefter sukkerblandingen i. Vend mel og bagepulver i og hæld dejen op i formen.
Bag den i en 200 grader varm ovn ca. 20-30 minutter (hold øje med at den ikke bliver sort!), til der ikke sidder noget på en kødnål, når man stikker den i kagen. Opvarm citronsaften og de 3 spsk. sukker og sukkerlagen hældes over kagen. Kagen afkøler i formen, men det er klogt at løsne den fra siden imens den endnu er varm.

Egne erfaringer:
Dejen fylder ikke meget i formen, dækker kun lige bunden.
Under bagningen hæver kagen fint, men pludselig faldt den helt sammen igen. Men det skal kagen gøre!
Da jegh hev kagen ud af ovnen var den som en lidt forstørret madpandekage i tykkelsen, men gå ikke i panik kagen skal være sådan!

Opskrift lånt fra Lotte Möllers glimrende bog Citron (1998)
Leif

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

I jeres opskrift på Citrontærte, står der at sukker og smør smeltes sammen til smørret er oplyst, men på det tidspunkt er sukkeret langt fra opløst. Skal sukkeret være opløst sammen med smørret

Unknown sagde ...

I jeres opskrift på Citrontærte står der at smør og sukker smeltes til smørret er smeltet men ikke noget om at sukkeret også skal være opløst. Skal sukkeret også være opløst det tager jo meget længere tid
MVH

Gerda Thune

Unknown sagde ...