onsdag, januar 17, 2007

Barsels-banan-kage


Den sidste dag før min barsels-orlov havde jeg banankage med i Stationscenteret. Opskriften på kagen kommer her. Til en bradepande skal man bruge:

  • 500 g mel
  • 300 g flydende margarine
  • 50 g havregryn
  • 5 æg
  • 500 g sukker
  • 600 g mosede bananer
  • 1 ½ dl kærnemælk
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 5 tsk vanillesukker
  • 4 tsk natron

Margarine, sukker og æg piskes godt sammen. De andre ingredienser tilsættes. Hældes i en smurt bradepande og bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Efter afkøling kan kagen pyntes med kakaoglasur (som i fredags) eller med smeltet overtrækschokolade.

På Hedehusene bibliotek havde jeg denne banankage med torsdag:

  • 100 g flydende margarine
  • 2 mosede bananer
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 4 æg
  • 210 g sukker
  • 150 mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver

Æg, sukker og vanillesukker piskes sammen med margarinen. De øvrige ingredienser tilsættes, dejen hældes i et smurt ildfast fad og bages ved 200 grader i 35 minutter.

Skrevet af Anne

Ingen kommentarer: