fredag, april 25, 2025

 Citronmåne kage i påsken

Helena har igen tænkt på sit arbejde og produceret en dejlig citronmåne kage til os på biblioteket.

Ingredienser

  • 150 g smør - blødt
  • 140 g rørsukker
  • 1 citron - økologisk, skal og saft, 1 - 1,5 deciliter citronsaft
  • 2 tsk vaniljesukker - med lidt top
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk sødmælk

Gul glasur

  • 125 g flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
  • Gul konditorfarve

Fremgangsmåde 

  • Kom det bløde smør i en skål, og rør det sammen med rørsukker, så du får en jævn masse. Du kan eventuelt blødgøre koldt smør i mikrobølgeovnen, men smørret skal ikke være helt smeltet. Kun blødt.
  • Riv derefter skal fra den økologiske citron i skålen, og pres derefter saften fra citronen i. Rør det ud sammen med vaniljesukker.
  • Derefter rører du æggene i et ad gangen.
  • Bland hvedemel og bagepulver, og rør det derefter ind i dejen. Du skal ikke bruge en elpisker til denne opskrift - blot en skål og en grydeske. Til sidst røres lidt sødmælk i dejen til din citronmåne.
  • Smør en springform med en diameter på cirka 18 centimeter med smør, og drys den med lidt rørsukker
  • Hæld dejen i, og fordel den jævnt.
  • Stil citronmånen ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 35 minutter.
  • Stik i den med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i den, er kagen færdigbagt.
  • Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
  • Vej flormelis af i en skål, og rør derefter pasteuriseret æggehvide i sammen med gul konditorfarve. Pas på glasuren ikke bliver for tynd.
  • Fordel glasuren over citronmånen, og lad nu glasuren stivne.
  • Helena havde lavet en ekstra feature med påske krymmel ovenpå - dejlig kage!


Ingen kommentarer: