onsdag, oktober 28, 2015

Æblekage med marcipan

I går - på vores sundhedstjekdag - fik vi denne dejlige æblekage.


Der skal bruges:
2 æg
600 g æbler
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af ½ citron
ca. 75 g hakkede mandler
Bages 35-40 min. ved 175 g på midterste ovnrille.
til en bradepande brugte Inger 3 gange ovenstående opskrift.
Kan spises kold eller lun med f.eks. is, creme fraiche eller flødeskum.

Drys
Skræl æblerne og skær dem i smalle både og læg dem i en skål med citronsaft fra ½ citron.
Rør smør, sukker og revet citronskal godt sammen. Tilsæt revet marcipan og æg. Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen.
Vend æblestykkerne i dejen og saft og skal fra appelsinen.
Kom det hele i et fad med bagepapir i bunden og drys med hakkede mandler oven på kagen.


1 kommentar:

Fredagskage sagde ...

Husk at smøret skal smeltes! Leif