tirsdag, juli 09, 2013

Poppy Seed Cake

Lise havde i forbindelse med sin fødselsdag lavet denne dejlige kage.

Ingredienser:
300 g mel
½ tsk bagepulver
1 spsk smør
1 vanillestang
300 g sukker
175 g smør
3 æg
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
40-50 g (sorte) birkes

Bland mel og bagepulver.
Smør en bageform.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Pisk vanillekorn med smør og sukker i en stor skål til smørret er cremet.
Tilsæt æggene et ad gangen - pisk grundigt mellem hvert æg.
Sigt melet i blandingen og rør det forsigtigt i. Rør derefter kondeseret mælk og birkes i dejen.

Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i 35-35 minutter til den er gyldenbrun.
Tjek om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved nålen skal kagen bages lidt længere.
Lad den køle lidt af i formen og vend den så ud på et fad.

Tip: Tag smør og æg ud af køleskabet en halv time før dejen skal røres

Ingen kommentarer: