onsdag, oktober 20, 2010

Stines sukkerdyr

Stine har fået fabrikeret nogle meget flotte "sukkerdyr", lavet på fondant. Lige pt pryder sukkerdyrene på Tåstrup Bibliotek's i Cafe-området.



Fondant er en creme som bruges som fyld eller topping for kager, bagværk og slik. Cremen kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. Den er lettere at benytte, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår dækket med et opvredet klæde.
Der findes flere forskellige opskrifter for fondant, de enkleste består udelukkende af sukker og vand. Men kan tilsætte forskellige armoaer alt efter hvad fondanten skal bruges til.

Eksempel på opskrift: 500 g. sukker 1 ¼ dl. vand 1 tsk. glukose (druesukker) 1 tsk. eddike



Tilberedning: Det hele blandes sammen og sættes på komfur, bringes i kog, skummes og koges ca. ¼ time. Sådan ved du at cremen har kogt tilstrækkeligt: Tag lidt af cremen i en spiseske og hold den under en rindende vand eller i koldt vand. Kan cremen formes til en rund blød kugle er den færdig. Hæld den derefter på en marmorplade (som forinden er vædet med koldt vand), stænk med koldt vand og lad stå, til lidt afsvalet. Omrør derefter, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej.

Stines citronmuffins

Citronmuffins der får tungen på gled

Ca. 24 stk.

250 g smør
2½ dl sukker
4 æg
5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
saft af 1 citron
revet skal af 2 usprøjtede citroner

Dryp
saft af ½ citron

Pynt

blomster udstukket af fondants - spørg Stine!

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk dem godt ind i dejen. Rør mel og bagepulver i efterfulgt af citronsaft og -skal. Fyld dejen i små forme. Bag kagerne ca 15-18 minutter ved 180 grader. Prik kagerne, når de er kommet ud, med en tandstikker og dryp lidt citronsaft ned i hver. Pynt med blomster (se billederne) udstukket af fondants.
opskrift stjålet fra:
Sif Orellana : Rollinger & roulader : opskrifter, tips og idéer til familier med børn (2010)