fredag, august 29, 2014

Hvid chokoladekage med blåbær og citron

Stines feriekage. En hurtig og superlækker kage.

Ingredienser:
100 g smør
100 g + 50 g hvid chokolade
2 dl sukker (180 g)
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 usprøjtet citron, revet skal
2 spsk presset citronsaft
2½ dl hvedemel (150 g)
3 dl blåbær (ca. 150 g)
flormelis

Tilbehør:
1 dl blåbær (ca 50 g)
vaniljeis
½ dl grofthakkede pistacienødder


1. Sæt ovnen på 200 grader. Smelt smørret i en gryde. Tag det af varmen. Bræk 100 g hvid chokolade i tern og smelt under omrøring i smørret.
2. Rør sukker og vaniljesukker i samt æggene - et ad gangen. Tilsæt citronskal og citronsaft samt melet. Rør det hurtigt sammen til en dej.
3. Hæld dejen i en rund springform (ca 24 cm i diameter). Hak 50 g hvid chokolade. Drys hakket chokolade og blåbær hen over kagen.
4. Bag midt i ovnen ca 25 minutter. Drys med lidt flormelis.
Server med blåbær og vaniljeis.


Tak for kage! Leif