fredag, november 12, 2010

Fødselsdagskage

Banankage med chokoladeganache og nødder

Opskrift 1 kage (ca. 8 pers.)

Dej:
100 g smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 bananer (moste)

Ganache:
35 g smør
100 g chokolade
et lille skvæt piskefløde

Øvrigt:
Hakkede nødder

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland hvedemel og bagepulver. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig masse. Vend skiftevis det smeltede smør og melblandingen i sukkermassen. Tilsæt herefter de moste bananer og rør det hele grundigt sammen. Hæld dejen i en smurt spring- eller brødform (ca. 1 l.) og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min.

Imens kagen er i ovnen laves ganachen.
Smelt smørret og chokoladen i en gryde ved meget lav varme. Når det er smeltet, hældes fløden i. Lad det stå lidt så ganachen bliver dejlig tyk og cremet.


Når kagen er afkølet overtrækkes den med ganache og hakkede nødder.

Velbekomme ;-)