mandag, juni 07, 2010

Jordbærkage med mandelbund

Lækker jordbærforårskage.
Tilberedningstid ca. 40 minutter.

Ingredienser:
Mandelbund
3 æggehvider
150 g flormelis
130 g fint hakkede mandler
1 usprøjtet citron

Pynt
½ l piskefløde
2 bakker friske jordbær
1 bakke frisk mynte
flormelis

fremgangsmåde:
Mandelbunden: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis og pisk yderligere ca. 1 min., til blandíngen bliver sej.
Vend de fint hakkede mandler i og tilsæt reven citronskal. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen i 40 minutter ved 180 grader.
Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist.
Pisk piskefløden, og del jordbærrene.
Når bunden er afkølet, fordeles flødeskummet, derpå fordeles jordbær, pynt med mynte og drys med flormelis.

Kokketip: Fantasien sætter ingen grænser med denne nemme kage, prøv med friske hindbær og brombær eller lav en blanding af ananas, banan og passionsfrugter