lørdag, september 30, 2006

Dagen derpå.......

Jeg vil bare lige berolige alle der skulle ha' været nervøse for, hvordan jeg har det idag ovenpå min overspisning i går. Til det vil jeg bare sige at det faktisk går meget bedre, hvilket højst sandsynligt skyldes et yderst rensende toiletbesøg i morges :-) Kroppen har virkelig et fantastisk kloaksystem der sørger for hurtigt og effektivt at få renset affaldet ud af kroppen!
Min utilpashed er væk og jeg går weekenden imøde med tanken om, at jeg er klar til at spise alle de kager der måtte byde sig de kommende dage.... :-)

vh
Martin

fredag, september 29, 2006

En af fredagskagerne


Her er iøvrigt et vellignende billede af en cognactærte - kagen jeg desværre aldrig nåede at smage :-)

vh
Martin

Fredagskage!

Så blev det endelig fredag.... og for os der holdt den gående helt til kl. 14:30 var der i sandhed en overraskelse i vente......ikke mindre end 3 forskellige kager!!!. Der var Karen Blixen kage, Sachertorte og en Cognactærte - godt at jeg havde medbragt en sund appetit (heldigvis var jeg blevet tippet allerede igår, så jeg havde med vilje taget en ekstra lille madpakke med :-)
Nå, men over til selve kagefortæringen, det lå allerede fast på forhånd, at jeg jo helst ville prøve at smage alle de forskellige kager - man skal jo nødig gå glip af noget, for det var jo kager fra Centerbageren, og de plejer bestemt at være gode :-)
Selve kaffepausen var dog ikke lang nok til at jeg kunne nå at kæmpe mig igennem alle 3 kager (burde man iøvrigt ikke have 45 min. kagepause om fredagen?) så efter et stykke Karen Blixen kage og en Sachertorte måtte jeg give fortabt. Det ærgede mig at måtte gå glip af den sidste kage, men jeg trøstede mig med, at de 2 kager jeg trods alt havde fået sat til livs smagte ualmindeligt godt, om end de lå en anelse tungt i maven. Heldigvis kunne jeg sidde og fordøje lige så stille på min efterfølgende vagt, så da klokken blev 17 var jeg - omend noget vaklende trods alt klar til runde 2!
Det krævede dog til at starte med en ekspedition ned til køleskabet, og allerede der var jeg lidt nervøs, jeg er generelt ikke så tryk ved køleskabet, da jeg ved tidligere lejligheder har at der levede de mest mystiske ting derinde.....nå, men denne gang gik det godt, og jeg så at der stod 2 kageæsker derinde...juhuuu, de glubske bæster der havde holdt kaffepause efter mig, havde alligevel levnet noget - aftenen var reddet!!!
Det sværeste øjeblik kom dog da jeg kigger ned i den æske jeg har taget ud af køeskabet.....der var både et stykke Sachertorte og et stykke Cognactærte i den. Jeg havde jo oprindeligt lovet mig selv at jeg skulle smage alle 3, men lige på det her tidspunkt så Sachertorten så forbistret lækker ud, at jeg bare måtte ha' den!
Jeg tog et stykke med ned på skrankekontoret og spiste det sammen med 2 kopper the - der skal trods lidt væske til at skylle den så store mængder sukker ned med :-)
Allerede straks efterat jeg havde lagt gaflen og stadigvæk tyggede den sidste bid i mig, kunne jeg mærke at jeg havde beåget en fatal fejl!! Stykket havde været al for stort, og i stedet for at lytte til min mave der forgæves havde skreget at jeg skulle holde op, havde jeg bare ædt videre - og nu betalte jeg prisen.....jeg var forædt! :-) Det er godt at jeg lige nu kan fordøje lidt videre her på vagten, ellers tror jeg ikke jeg kan klare cykelturen hjem. Jeg kan allerede mærke at koldsveden er brudt ud, og det er jo som bekendt et af de første tegn på for stor indtagelse af kager.....
Men alt i alt selvom jeg lige nu føler mig lidt kvæstet - har det alligevel været en super god kulinarisk fredagskage oplevelse, næste fredag må jeg så bare prøve at være mere rationel i min kageindtagelse.
Selvom jeg ved det bliver svært :-)

venlig hilsen - og mange tak for kage
Martin

torsdag, september 28, 2006

Jordbærlagkage

Mens vi er ved jubilæumskagerne:
Her er et foto af en af Lone Søbys jordbærlagkager!
:-) Wanda

Torsdagskagen?



Hov vi glemte vist billedet

venlig hilsen
Leif og Martin

Fredagskage

Torsdagskage
I dag skal vi have jordbærkage - det glæder vi os meget til ovenpå en lang og meget travl vagt.
Rygterne svirrer allerede om en speciel fredagskage i morgen - så det er grund nok til at komme på arbejde endnu en dag.



venlig hilsen
Martin og Leif

Velkommen til Fredagskage!

Bloggen "Fredagskage" går hermed i luften!
Her skal vi dele kagebilleder, kagebeskrivelser, kageoplevelser, kageanmeldelser, kageopskrifter, kagedrømme, kageønsker, kageeksperimenter, kageafstemninger - fortsæt selv listen.
Første billede er et foto fra Ingers jubilæum: Små Sarah Bernard kager + hasselnøddekager...
Velkommen til Fredagskage!
:-) Wanda














Web 2.0: The Video
Hvad er web 2.0 egentlig for noget?
Det brugerskabte net - socialt software - social bookmarking - sharing thing!
Se videoen og få overblik på fire minutter!